Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: Здравейте, господин Кадафи!"

Здравейте, господин Кадафи!

Казвам се Симона и съм на 12 години. Аз и цялото ми семейство, както и всички българи, вече толкова години страдаме с нашите невинни сънароднички-петте медицински сестри, обвинени несправедливо в едно чудовищно деяние. За началото на това дело аз знам от разказите на моите близки, защото през 1999 година, когато започва всичко, съм била едва на 4 годинки...
Много ми е тъжно за стотиците либийски деца, болни от СПИН. Знам, че те никога няма да имат нормално детство, като моето, че животът им е обречен. Целият свят трябва да им протегне ръка, за да им помогнем да се борят със зловещата болест, да им бъдат осигурени скъпите и необходими лекарства. Съчувствам и на техните родители и близки. Знам, че мъката им е голяма.
Аз все още съм дете, г-н Кадафи! Не разбирам от сложни съдебни дела и интриги. Но от моите 12 години знам, че виновните за болестта на децата, трябва да бъдат наказани. Но немислимо е в 21 век да се осъдят невинни хора! Нашите медицински сестри са невинни! Преди всичко те са майки! Коя майка, г-н Кадафи, умишлено би обрекла на смърт стотици невинни деца?!
Не нашите медицински сестри са обрекли на смърт либийските дечица. Те са отлични професионалисти по думите на техните колеги, работили с тях в България, а след това и в Либия.
Най-добрите специалисти в света доказаха, че децата са били заразени година преди българките да започнат работа във Вашата страна! Какви повече доказателства са необходими за либийския съд!?
Направете така, че справедливостта да възтържествува! Върнете нормалния живот на нашите сънароднички, доколкото това е възможно след 8 години мъчения...Те имат деца, които пораснаха без майчини грижи и ласки! Имат родители, някои от които си отидоха от този свят, без да ги дочакат...
Г-н Кадафи и Вие имате семейство! Направете всичко възможно, за да Ви е чиста съвестта!

С голяма вяра в хуманния изход на това абсурдно дело: Симона Веселинова, ученичка от 6 „а” клас на Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий”-град Добрич, България
Добави коментар


( няма да се публикува )



*Всички полета са задължителни



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево