Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ПРЕД ПОГЛЕДА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ"

ПРЕД ПОГЛЕДА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ

Добрич се сдоби с нов паметник. Бронзовата композиция е дело на скулптора Никола Богданов. Забравени са перипетиите по уточняване на мястото му. С решение на настоящия формат на Общинския съвет, скулптората се издигна пред Централната поща. Мотивите на художника са, че там Светите братя Кирил и Методий ще бъдат неволни свидетели на традиционните "манифестации" в чест на 24 май. В чест на монумента бяха отсечени две тополи, бе издигнат постамент и бе облагородено околното пространство, като само на карето пред комплекса бяха подменени одумваните "жълти плочи". За всичко това бяха похарчени над 40 хиляди лева от общинския бюджет. Подготвя се и ефектно осветление. Фигурата на Кирил и Методий е висока 4,80 метра. Новата придобивка на Добрич бе осветена в деня на Светите братя - 11 май.
Както е видно и от снимката, за съжаление, фонът й е неподходящ и не я кара да изпъква особено. Дори не е изключено някой да я подмине без да я забележи. Надписът на латиница Poste също контрастира неподходящо. Но "съдът на бъдното" само ще каже дали сме прави или не.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево