Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ВИНОВЕН СИ ТИ!"

ВИНОВЕН СИ ТИ!

До другия българин,

Робството на днешните българи е по-унизително от това, по време на „турското присъствие” по нашите земи. Първо, защото не сме покорени от войска, а от бандити и второ, защото повечето от поробителите ни са етнически българи. И ако трябва да си представим днешната ситуация в родината ни, то представете си една наведена червена бабичка със запретната фуста, наместил се отзад турчин да я оправя и жълт дърт тарикат с козя брадичка, да снима порно акта. Всички те са стъпили върху гърба на обикновен българин, който не може да си поеме дъх и всеки момент ще се строполи, ако не са двете вносни патерици на които се подпира. Всичко това пред погледа на шепа ръкопляскащи мутри, държащи чаши с уиски, на фона на гнусна чалга.
Грозна картинка, нали? А това е истината за съвременна България в момента! Данъци, корупция, полицейски и чиновнически произвол, подплатени с безнаказана престъпност и безмерна наглост на политици и обикновени хайдути. Фактът, че почти от всяко българско семейство вече има човек зад граница, който работи и издържа останалите тук, дава относителното спокойствие в държавата. И „управляващите” от тройната коалиция си вършат зулумите необезпокоявани от никого, спекулата с цените на дребно процъфтява и всеки у нас прави каквото си ще, но най-вече безобразия. Защото в действителност ние живеем не в държава, а в разграден двор, където единствено важат и се прилагат законите на джунглата. Общество няма, законност няма, ред няма, оправия няма!!!
И за всичко това си виновен само и единствено ти, българино! Защото с вроденото си от векове робско търпение, ти оцеляваш наистина, но за сметка на децата и внуците си. Защото и близкото, и по-далечно бъдеще е вече заграбено от същите тези политици, които псуваш всеки ден и срещу които не си мърдаш дори пръста. И както в една непочистена рана се множат бацили и причиняват гангрена, така се множат антисоциалните тумори, които убиват държавата. Циганите, които не произвеждат друго, освен деца и престъпност, а в същото време смучат пари под формата на социални помощи и субсидии по различни проекти. И които сега се водят „малцинство”, а не ми е ясно защо, след като вредите от тях са повече от ползите, се стимулират към мнозинство в държавата?! Огромният чиновнически апарат, който допълнително създава корупция и вместо да е в полза на гражданите, ги бави и ощетява с бюрократически хватки и прийоми. Необузданата неорганизирана и организирана престъпност, която се шири безнаказано. Безумната данъчна политика, която по-скоро пречи на малкия и среден бизнес. Безхаберните депутати и министри, които са в час за всяка далавера, но досега не са сътворили и един закон в полза на обикновения човек и неговите нужди.
Изобщо анархията в държавата е абсолютна и за нея си виновен преди всичко ти, българино! Знаеш приказката за зелника и лудия тъй, че не търси виновни за дереджето  в което си се поставил сам. Единственото решение е сам да се освободиш от пиявиците, които смучат кръв от плътта и духът ти. Много начини за това няма!

Твой: Красимир Бачков
Добави коментар


( няма да се публикува )



*Всички полета са задължителни



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево