Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ТАНЦЪТ ЗА МЕНЕ Е ВСИЧКО"

ТАНЦЪТ ЗА МЕНЕ Е ВСИЧКО

Марина Константинова разговаря с Младен Валентинов Илиев от Професионална гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев”- Добрич

Кога се запали да танцуваш?
-  От малък харесвах да гледам по телевизията такива програми. А и родителите ми ме насочваха, защото обичах да танцувам. В пети клас ме записаха на спортни танци в школата в Добрич. По-късно се преместих с партньорката ми от Езикова гимназия в Добрич Неслихан Сали да танцуваме към русенската школа под ръководството на семейство Деспотови. Това се случи през 2000 г.
А какви награди и къде сте печелили през времето оттогава досега?
-   В България за пръв път през 2005 г, а по-късно и през следващите години печелихме заслужено признание за нашия труд на държавния шампионат в група на латинотанци - 18 А и на стандартни танци - 18 Б. В чужбина през 2002 г. в Словения, Любляна на европейското първенство бяхме четвърти и шести в различните класове. През тази година в Сараево спечелихме две пети места. Предстоят и други участия скоро.
Когато не сменяш партньора си, има ли опасност да придобиеш рутина, която да ти пречи да се развиваш?
-   Не, това не важи за нас, защото сме още твърде млади и тепърва имаме да се развиваме и обогатяваме. Аз съм 12 клас, а тя – 9-ти.
Какво смяташ да предприемеш в бъдеще, след като се дипломираш през следващата година?
-   Имам желание да кандидатствам в арт-колеж в чужбина. Моите треньори ще ме подкрепят, надявам се и на подкрепата на спонсори, ако бъда одобрен. Защото танцът за мене е всичко и не бих се отказал от него за нищо на света. Дори и да не успея от първия път, ще опитвам, докато успея. А междувременно може да се запиша да уча психология или философия. Тези неща са ми интересни.
Какво ще препоръчаш на начинаещите танцьори?
-   Да са по-упорити, ако искат да постигнат нещо, защото с много тренировки и труд се стига до успеха. Е, има и лишения от някои неща за сметка на други. Жертви се правят, но емоциите не могат да се сравняват с нищо друго.
Какво би си пожелал?
-   Да се сбъднат мечтите ми за танцуването.
Желаем ти го и всички ние!

На 17 ноември 2007 г. в Русе на Международен турнир по спортни танци Младен и партньорката му получиха медали за ІІІ място при младежите. Първото място при юношите спечели Петър Даскалов от Добрич с партньорката си Елена Мерджанова. Петър Даскалов е от Добрич, но от няколко години тренира и се подготвя във Варна. Син е на Здравко Даскалов – ръководител на танцова формация “Фантастика”. 

Младен и Неслихан

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево