Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ПАЛИТРА"

ПАЛИТРА

Светът е пълен с цветове, каращи ни да обичаме живота, да се оглеждаме и да откриваме все нови и нови неща. Особено тук, в България, една страна, от чиято палитра ние черпим познания, вдъхновения, музи. Един цвят може да събере толкова много чувства.
Бялото олицетворява чистотата и невинността, надеждите и копнежите ни по един нов, по-добър и по-хармоничен свят, извън този космос изпълнен с хаос и безпорядък.
Зеленото носи със себе си величието и разкоша на богатата ни природа – природа като никоя друга.
Червеното - за едни е цветът на любовта, на страстта, на мечтите, едно безспирно въображение и неудържими чувства, а за други е символ на „изгрева” на България, стремежите на нашите прадеди да създадат място, в което всички да сме развни, да споделяме една мисъл и да преследваме една цел - идеалите в живота, свободата, любовта и способността да ги оценим с цялото си самосъзнание и същност.
И точно тези цветове са символ на гордостта ни от това, че сме българи, на любовта ни към едната, единствена и свята България!!!

Мария Александрова, ЕГ ”Гео Милев” 10 клас

<<Кокичета пробиват ледовете>> Гинка Димова

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево