Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ПРАГА НА МЕЛПОМЕНА"

ПРАГА НА МЕЛПОМЕНА

ВАЛЕНТИНА ДОБРИНЧЕВА

ВАЛЕНТИНА ДОБРИНЧЕВА

Нещатен и отговорен сътрудник. Поддържа съдържанието в интернет.

 

Родена е на 2 юли 1976 г. в Добрич. Завършила е Филмова и ТВ режисура в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" София. Работи в Дарик радио - Добрич до 2019 г. Има издадени две книги - стихосбирка "Шипка" и поезия в проза "Посвещение". 

Последни 5 статии от ВАЛЕНТИНА ДОБРИНЧЕВА

Валентина Добринчева 

Това е новопоставената плоча в памет на основоположника на Драматичен театър "Йордан Йовков" в Добрич – Атанас Попов. Тя бе открита на 27 март – Международния ден на театъра.
През 2008-ма добричкият храм на Мелпомена чества 80 години от създаването си. За юбилея, той бе подкрепен от Община Добрич с 10 000 лева извънбюджетни средства,  които освен за поставянето на плочата, да използва за почистване и облагородяване на своя двор и градинки, за засилване на интереса на публиката с рекламни пана, и най-вече за поставянето на ново представление – "Милионерът" на Йовков, чийто репетиции започват скоро. Всъщност да бъде привличана публиката няма нужда – тя вярно прекрачва прага на театъра винаги, когато й се даде възможност. Сега вече, там ще бди с погледа си и Атанас Попов, който ще следи почитателите намаляват ли или се увеличават и с какво чувство влизат и излизат. Макар и качен малко високо, верните театрали пък, ще могат да му се поклонят, гостувайки в Добрич – на прага на Мелпомениния дом. Дано това бъде знак за започване на решаване на някои от проблемите му.С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево