Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: БАЛЧИШКИ ПРАЗНИЦИ – 24 МАЙ"

БАЛЧИШКИ ПРАЗНИЦИ – 24 МАЙ

Васил Петров, Белослава и инструменталната формация на Ангел Заберски ще пеят на вечерния концерт по повод празника на Балчик – 24 май. Те ще представят изгряващата звезда от “Мюзик Айдъл” Елена Иванова, която ще подгрее публиката за изпълненията на поп музикантите.
За подготовката на празничния ден са поканени екип от професионални сценографи, художници, озвучители и осветители, ръководени от балчишкия творчески тандем - братята Красимир и Веселин Ранкови.
Преди това поредица от културни събития ще предшестват празника на Балчик, като на 15 май в с.Оброчище ще се открие Международния фестивал на религиозната музика на името на Свети Атанасий.
Самостоятелен концерт на 16 май в храм “Св.св. Константин и Елена” ще изнесе хор “Белградски мадригалисти”.
Танцова формация “Ритъм”, съставът за популярни песни и хор “Добруджанки” ще представят местните самодейци в културната програма на Белия град.
Държавната филхармония от Враца със солисти Мими Иванова и Развигор Попов ще върнат балчиклии години назад с музиката на АББА, Бийтълс, Том Джоунс, Франк Синатра и Луис Армстронг.
Музикално-танцовата постановка “Ние сме България” ще бъде изпълнена от учениците на Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” гр.Котел. Ден преди празника на града, под режисурата на Теди Москов, ще бъде изнесен поетичен спектакъл по стихове на балчклията Йордан Кръчмаров.
Културните празници на Балчик ще продължат и на 25 май, когато в улично шествие, наречено “Преображенията на Кибела - Пролетен Декамерон”, ще се представят актьорите от Варненския куклен театър.

Община Балчик
Добави коментар


( няма да се публикува )



*Всички полета са задължителни



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево