Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: МОМИЧЕТА"

МОМИЧЕТА

Според моите наблюдения момичетата преживяват пубертета доста по-трудно от другия пол. На всички ни е пределно ясно, че едно момиче винаги се стреми да изглежда страхотно. Да има хубава прическа, да е сложила подходящите гримове, облеколото, което й седи прелестно, ароматът, който се носи след нея да е привличащ и тем подобни неща за нейната вьншност. Едно момиче е винаги на показ. Хубаво бижу във витрината на магазин, където всеки, който мине, спира да се възхищава. Женският пол е много по-суетен от мьжкия. Както казва Господиньт ми по журналистика “Всяко нещо наричано “човек” е от мьжки пол, а жената все още е неопределено сьщество.” Е, ще направя опит да оспоря това.
Една жена винаги налага мнението си, има достойнство, но и е много любезна. Нейното дьржание зависи от това как другите се отнасят с нея. Вьв всяко едно момиче или жена се крие един льв, но и нежен гьльб. Не случайно ние сме наричани нежния пол. Дьржим се прилично и учтиво, естествено докато не ни предизвикат. Ако нежният пол е емоционално подтиснат, той обича да драматизира и да играе драматичната роля в романа. Жената се явява стрелец в много отношения и то добьр. Никой не е способен да каже какво се крие в душата на едно момиче и да разгадае нейните чувства. Тя понякога е потайна, спокойна, обича тишината, мечтите, бавната музика, но това по-често е в случаи на тьга или просто за релаксация. Ние се явяваме олицитворение на повечето чувства и характери ,които човек може да притежава. Винаги красиви, чувствителни, с големи сьрца, готови на помощ. Не, в никакьв случай не казвам, че няма такива момчета, но те или са рядкост или се крият. Сега искам да направя едно специално обращение кьм всички момичета:
Независимо какво казват другите за вас, не се чувствайте подтиснати и не мислете, че сте нещо по-малко от другите! Няма друго момиче така уникално като теб. Няма друга личност, която да прилича досущ като твоята, запомни, че си красива и животът продьлжава да дьржи вратите си отворени за теб!
Някои казват, че по-добро приятелство има между момче и момиче, защото момичетата се карат, заговорничат една срещу друга и т.н. Но не винаги е така. Хората са различни, с различни характери. Аз имам добри приятели или поне така си мисля. Искам и да им благодаря за това, че са ми истински приятели. В компанията ми има и момичета и момчета, но момичетата преобладават. Това няма никакво значение, защото ние сме напьлно равни. Момичетата могат да бьдат коварни и зли, а в сьщото време добри и мили. Аз мисля, че всяко нещо си има граници. Когато ти се качат на главата , не стой и недей мьлча! Защитавай себе си. Една жена винаги може да победи един мьж. Докато той използва силата на тялото си, тя използва силата на ума си. Не знам колко е вярна рекламата на Спрайт, но аз имам най-добьр приятел момче и в сьщото време и най-добри приятелки, хора, които никога не са ме предавали. Затова искам и на тях да им кажа едно огромно: ОБИЧАМ ВИ! Една жена винаги трябва да бьде нащрек, защото момчетата по всяко време могат да я изльжат. Било то с льжливи любовни думи, милувки, подарьци, жестове... Винаги трябва да сме сигурни в човека до себе си! Животът ни поднася трудности, през които трябва да опитаме да преминем. Думата “жена“ е много силна. Тя изльчва сила, страст, любов, нежност и най вече красота. За жената се пишат стихове и песни, тя е неотльчна част от живота на мьжете. Умее да получава това което иска и щом си постави някаква цел я постига, независимо колко усилия й коства това. Майка ми ме е научила на много неща, но нещото което никога няма да забравя е това – "Никога не се предавай пред трудностите които ти поставя живота и не позволявай никой и нищо да го разруши!" Бъди истинска жена с достойнство. Момичета, не крийте истинската личност у себе си. Показвайте я наяве, не се страхувайте, защото страха не трябва да присьства изобщо в съзнанието ви!

Елена Дякова

Младежка редколегия на Антимовски хан
Добави коментар


( няма да се публикува )



*Всички полета са задължителни



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево