Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: БАЛТОН ЗА КОПЧЕ"

БАЛТОН ЗА КОПЧЕ

Този сервиз за кафе от швейцарски порцелан е принадлежал на Дора Габе. Той ни бе подарен от Виолета Пенева, при представянето на броя на Антимовски хан, посветен на 120-годишнината от рождението на добруджанската поетеса. Тя се сдобила с него при любопитни обстоятелства – при принудителен престой на летище в Цюрих, като извинение за изгубеното време, самолетната компания подарила на всеки от пасажерте си по един сервиз – какви нрави само!
Но този сервиз, читателю, скоро няма да се ползва. Няма да замирише на кафе. Защото няма къде да бъде направено. Няма помещение в Добрич за Сдружението. Пък и що да има. Е, ако бяхме партия, сега и помещение, офис, както се казва щяхме да имаме, но нали не сме политическа, а поетическа групировка, ще си ходим боси и голи. Е, все пак имаме си някаква придобивка, както е казал циганинът, като намерил копче на пътя. Сега трябва да се сдобием с балтон. Да се надяваме все пак, че през 2009 г., за 30-годишнината от създаването на Сдружението и над тези чашки ще се разнесе ароматът на кафето.

Снимка: Стефан Стефанов

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево