Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: 11 художници от Балканите във ВЕЧЕР НА ИЗКУСТВАТА"

11 художници от Балканите във ВЕЧЕР НА ИЗКУСТВАТА

АЛЕКСАНДЪР БЕЛЧЕВ

АЛЕКСАНДЪР БЕЛЧЕВ

Поет. Отговаря за корекцията, избора, връзката с виртуалното...


Роден е на 17 септември 1952 г. в Добрич. Завършил е електроинженерство и радиожурналистика. Негови стихове са превърнати в песни от известни изпълнители - Михаил Белчев, Асен Масларски... Има две поетични книги.

Последни 5 статии от АЛЕКСАНДЪР БЕЛЧЕВ

(или какво може да се прави и как го правят хората)

Александър Белчев

Наслушали сме се на думите, че живеем в "бездуховно" време, и точно затова са изключително приятни срещите с опровержението им. Една от тях, на която имахме щастието да бъдем поканени с флейтистката Росица Вълева, се случи на 25-и юни в Балчик. Именувана "Вечер на изкуствата", тя обедини усилията на 11 художници от Сърбия, Румъния, Словения, Хърватска и България, на общината и собственика на хотел-ресторант "Лотос" на брега в морския град.
Та как се прави – ами със съвместни усилия на авторите, общинската администрация и частния бизнес.
Да не глаголствам повече колко приятно и взаимополезно се получи – както се казва, убедете се сами. И голяма благодарност към апостолската дейност на Валентин Шалтев от Балчик, без която това събитие нямаше да го има.

Място на действието: ресторантът на хотел "Лотос" на дамбата в Балчик, където беше експонирана изложбата.
Участници: Николай Русев, Недко Недков, Мария Каузларич – Сърбия, Мария Пелмус – Румъния, Желко Зима – Хърватска, Симонета Хари – Словения, Луиза Кала – Румъния, Виорел Поиата – Румъния, Марина Русева, Александър Терзиев, Валентин Шалтев.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево