Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: В ТРАКИЯ"

В ТРАКИЯ

С непрекъснати аплодисменти и възгласи ”браво” беше съпроводено прекрасното представяне на хор “Добруджански звуци”, който участва в Тракийски хоров фестивал  от 9 до 11 октомври по специалната покана на община Ямбол.
Това е третото издание на музикалния форум с международно участие, който се провежда под егидата на Министерство на културата. 14 хорови формации представиха своите изпълнения в трите концертни вечери. Гост бе младежкият вокален състав "Camerata musica Limburg” от Германия. В рамките на фестивала се състоя и кръгла маса на тема "Предизвикателства в управлението на съвременните хорове". Нашият хор изпълни откъси от "Продадена невеста", "Набуко", "Стабат Матер", както и «Kyrie eleison из Messe di Gloria” и Росиниана на Херцел.
Бурни аплодисменти получиха диригентът Елвира Пастърмаджиева и солистката  Галина Великова,  а хормайсторът Божана Тонева беше поздравена специално с кошница цветя и “ На многая лета”  , изпълнена от всички присъстващи в залата хористи, по повод рождения й ден.
От името на организаторите,  добруджанските славеи получиха цветя, грамота и статуетка – символ на идеята за съхраняване и развитие на едно от най- демократичните изкуства - хоровото.



С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево