Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: КИНАТА"

КИНАТА

Кога магазините ще станат театри?

Вече няма да има зала Глобус, а търговски площи. Приватизираното на времето пространство смени собственика си, а Добрич осиротя откъм сцени още веднъж. Но защо не - градът ни има толкова много зали - но пък каква нужда от магазини!
За щастие сценичното пространство няма да лъха студ дълго. В Дом-паметник "Й. Йовков" се намира новото кино "Икар", което ще отвори през април. То ще предлага DTS (Digital Theatre sound) звук; две зали - със 80 и с 25 места; видео-проектор, кафе-бар и изложбени площи.
Собствениците имат в колекцията си 500 заглавия от световното кино за последните 10 години. Ще се търси вариант по програми и чрез проекти да се създават тематични събития. Ще се носят филми от Националната филмотека. Добричлията отвикна да ходи на кино, заради липсата на качество през последните години. Затова в "Икар" мислят да отворят сцената си за всякакви вечери с музика, поезия, дискусии и срещи, правейки го своеобразен "Арт-център". Очаква се пътека до Добрич да проправят от Лигата на разказвачите.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево