Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: В СТАЯТА НА ПРИКАЗКИТЕ"

В СТАЯТА НА ПРИКАЗКИТЕ

От 2 април - Международния ден на детската книга, децата на Добрич ще бродят из чудния свят на приказките през тяхна специална "Стая на приказките". Тя се намира в Детския отдел на Регионална библиотека "Дора Габе" и е създадена по идея на директора Пенка Христова. Ще бъде винаги гостоприемно отворена за посещения на най-малките - от детските градини и подготвителните групи, след предварителна заявка от техните преподаватели.

Една седмица преди да отворят вълшебния вход към детските приказки, в Библиотеката откриха и нов обществено-информационен център. Той е разположен точно до входа, което го прави достъпен и от хора с увреждания. Оборудван е с помощта на проект ABLЕ /Американско-български библиотечен обмен/. Центърът предлага безплатен интернет в рамките на 30 минути; разполага с консултант, който ще може да ви помогне при търсенето на информация. Можете да сканирате и разпечатвате.
По линия на международния книгообмен, вече няколко заглавия на добрички автори са извън страната. Рада Въртунинска и нейната "Когато горяха кладите" вече може да се намери в Конгресната библиотека на Вашингтон, САЩ, както и в Националната библиотека в Букурещ, Румъния; а историко-библиографският справочник "Добричката епопея 1916 г." е отпътувал за Щатите - в Конгресната библиотека на Вашингтон, Университетската Вашингтон - Сиатъл, и в Университетската на Станфорд.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево