Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ВЪЗРОДЕНИ УСМИВКИ"

ВЪЗРОДЕНИ УСМИВКИ

Валентина Добринчева

Където е капало, пак ще тече... Май така беше поговорката. "Голямата усмивка" в Генерал Тошево разцъфва отново всеки 1 април. Все още е нежна - малко срамежлива - като на млада мома. Но погледът й се понадига - младостта се премесва с кураж. Даже съвпадението с Цветница и няколкото обърнати ракийки не попречват на всички чешити хора от добруджанския град да се вдигнат за вечерното представление в залата на Читалище "Светлина". Пък и за детските забави. Че и за надпрепускането с магарешки впрягове. Празниците в Тошево имат стародавна история и от три години са възстановени. Всички гледат бебето в сините очи и се надяват да укрепне.
Тази година се почна от 27 март, с "Шеги и раздумки" по Елин Пелин. На другия ден в красивата зала за изложби на общината се подредиха детски рисунки от конкурса "Весел свят", а на 29-ти гостува Драматичния театър на Габрово със "Скъперникът" с Николай Урумов. Гостува и Театрална студия Зорница от Добрич. Диагноза "Смехотворец" обедини отново сатирата на писателите. А накрая, като добра поличба, 1 април съвпадна с Цветница и в съюз със слънцето, покани на площада мало и голямо за надиграване. Някъде между малката ракия и обяда, дори мъжете намериха какво да заловят, за да се посмеят на площада. А желаещите да ги веселят бяха предимно деца - с много маски и големи усмивки.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево