Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ШЛАГЕР"

ШЛАГЕР

Живот

текст Михаил Белчев
музика Стефан Димитров
изпълнява Вили Кавалджиев

Тихо шепна на вятъра.
Тихо шепна на слънцето
твоето име, ЖИВОТ.

Тихо тръгвам по пясъка.
Тихо крия следите ти
в своето тяло, ЖИВОТ.

Тихо слизам при хората.
Тихо влизам в прозорците,
в твоите нощи, ЖИВОТ.

Тихо пия водата ти.
Тихо лягам в земята ти.
Ти ме повика, ЖИВОТ.



Михаил Белчев е роден на 13 август 1946 г. Бард, поет и режисьор. Носител е на 9 награди от фестивала Златният Орфей. Печели Златен Орфей за цялостно творчество през 1996 г. С песента "Докога" в изпълнение на Нели Рангелова, музика Ал. Бръзицов, печели сребърна Братиславска лира (1983) и втора награда на фестивала в Сопот, Полша (1984).
Стихосбирки: "По първи петли" (1987); "Човек за прегръщане" (1994), "Не всичко е пари, приятелю…"(1997), "Поезия" (2000) и "Поезия/Poesie" (2001, билингва на италиански). Албуми: "Къде сте приятели" (1972), "Двойник" (1977), "Преквалификация" (1988), "Човек за прегръщане" (1994, песни по стихове на Белчев), "Късна любов" (1996, и CD), "Мила моя" (2000, и CD) и др.



Вили Кавалджиев става популярен през 1979, когато изпълняваната от него песен "Очакване" (муз. К. Атанасов) печели първа награда на Младежкия фестивал за забавна песен. По това време има натрупан богат опит от участието си в различни рокгрупи: "Викингите" (1967-69), "Лира 70" (основана по време на следването му във Варна - Институт по международен туризъм), "Импулс" (1971-78), "Златни струни" (1979). След успеха на "Очакване", която изпълнява с "Тангра", Кавалджиев е солист на групата до края на 1979, след което продължава с оркестрите на Н. Чалъшканов, "София", "Формула" и др. През 1980 две от изпълнените от него песни получават награди: "Ноктюрно" (муз. Г. Денков) - втора награда на Младежкия конкурс за забавна песен и "Виргиния" (муз. Д. Бояджиев) - трета награда на фестивала "Златният Орфей". Един от малкото изпълнители на блус в България.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево