Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ "

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ

МЛАДИЯ ХУДОЖНИК НИКОЛАЙ БЕБЕНОВ

Той е роден на 29 октомври 1982 г. в Добрич. Завършил е ВСУ „Черноризец Храбър“ – Варна, факултет „Филмово и ТВ изкуство“ – София, специалност „Анимационна режисура“ при проф. Доньо Донев и проф. Константин Джидров. Работи в областта на илюстрацията, карикатурата и шаржа.
Изложби:
Февруари 2011 г. – Художествена галерия в Добрич – първа самостоятелна изложба  илюстрация и шарж.
Април 2011 г. – Кафе-клуб „ГАЛЕРИЯ“ – Добрич, изложба илюстрации, карикатури и рисунки
Май 2011 г. – читалище „Светлина – 1941“ – в Генерал Тошево, изложба илюстрации и рисунки.
Юни – юли 2011 г. – ХГ „Христо Градечлиев“ в Каварна.
Януари 2012 г. – изложба „Народни празници и обичаи“ в „GRAND MALL VARNA“ – илюстрации и рисунки.
Април – май 2012 г. – участие в обща изложба „Да нарисуваш приказка“ в Арт салона на „Радио Варна“, представя се с илюстрации към детски приказки от български и чуждестранни автори.
Септември 2012 г. – участие в Международен фестивал „Културното наследство на Черно море: Общи граници, общо бъдеще”, организиран от ВУМК – МИМ – Добрич, участие с изложба „Български фолклор и етнография“ с илюстрации и рисунки в комплекс”Летен театър“ в Добрич.
Април – май 2013 г. – участие в „38 национална изложба на карикатурата“ в сградата на „Шипка 6“ – СБХ – София, организирана от секция „Карикатура“ към СБХ – София.
Октомври – декември 2013 г. – участие в ХХХVІІІ Национална изложба на карикатурата в Дома на хумора и сатирата в Габрово, организирана от секция „Карикатура“ към СБХ – София.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево