Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ГЕОРГИ ДАВИДОВ“ "

НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ГЕОРГИ ДАВИДОВ“

Четвърто издание на НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ГЕОРГИ ДАВИДОВ“, август 2014 г.

Националният литературен конкурс „Георги Давидов“ се обявява от община Шабла, с решение на Общински съвет от 27.08.2004 г. Той се провежда на три години. Първият е през 2005 година по повод 50-годишнината от рождението на Георги Давидов.
Конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на община Шабла /кмет или заместник кмет по култура/.
Наградният фонд се осигурява от община Шабла. Наградата включва малка пластика „Пегас“, специално изработен диплом и парична премия от 2 000 лв.
РЕГЛАМЕНТ:
В конкурса могат да участват всички млади поети, на възраст до 40 години, пишещи на морска тематика, за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.
Всеки участник в конкурса може да представи до 5 стихотворения, цикъл от стихове или подготвен за книга ръкопис по посочената тематика.
Конкурсът е явен. Материалите, придружени от следната информация: име, адрес и телефон, да се изпращат с препоръчана кореспонденция на адрес: гр. Шабла – 9680,
ул. “Равно поле” № 35, Общинска администрация за Националния литературен конкурс “Георги Давидов”, e-mail: obshtina@ob-shabla.org, culture@ob-shabla.org

Краен срок: 30 юни 2014 година.

Призът на конкурса

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево