Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - статии :: СЛАВА СЕВРЮКОВА – ПРОРОЧИЦА НА ДУХА"

СЛАВА СЕВРЮКОВА – ПРОРОЧИЦА НА ДУХА

Драгомил Георгиев


На този исторически кръстопът между Изтока и Запада, Севера и Юга на толкова набези, пролята кръв, нови учения, раждане на азбука и богомилство, да се живее вчера, днес и утре е трудно, драматично и трагично, но поне е загадъчно и интересно. Винаги сме имали слаби политици, но святи личности, космически вселенски феномени. Само в 20-ти век това са Петър Дънов, Вангелия Гущерова, преподобна Стойна, Вера Кочовска, дядо Влайчо. Сред тях своето уникално място на смирена жена с извисен Дух, дошла с мисията си да изкупи вините си от предходния си живот в Русия, бившата графиня в инкарнацията си на Слава Севрюкова от Нова Загора, „пророчицата от Овча купел.“
За разлика от баба Ванга и преподобна Стойна, тя не е сляпа, не ѝ е отнето зрението, дадено ѝ е да бъде на най-високото двадесет и шесто духовно ниво. Нейните реинкарнации са на Мария Египетска, жрица на делфийския оракул и на графиня Александра Киргхов от Санкт Петербург. Новата ѝ инкарнация като Слава Севрюкова е да помогне на България и на човечеството с информацията от сеансите си, които са внимателно записани, за да се даде тласък в развитието на цивилизацията чрез посоките, които тя очертава. Запазени са десет книги със записки, а това е архивът ѝ, който вероятно ще бъдат оформени в научни трудове, за да бъдат ползвани от човечеството. За направеното към космонавтиката, физиката, биологията, химията, геологията, историята и т.н.тя е избирана за професор в много световни елитни университети – от Ню Йорк до Москва.
Двете големи българки баба Ванга и Слава завинаги запазват толерантността и уважението си една към друга. Петричката врачка с обич говори за делото на посестримата си от Овча купел, която е излекувала и спасила толкова много българи в живота си, болни от редки и изключително сложни болести. Техните предсказания напълно съвпадат или се допълват. Общото между тези големи феномени е в тяхната смиреност, осъзнатата отдаденост за доброто на хората. Всеки сеанс е за тях изпитание, често пъти болки след приемането на другото заболяване като свое. Нейният метод на работа е:”Аз виждам и предавам факта такъв, какъвто е, независимо от време и пространство”/Нанев, Х., Прорицания, с.19/. В това вярно служене на тези“ жрици на Духа“ за добруването на човечеството има толкова много от идеализма на възрожденците ни, от големите личности на майка България.
Книгите за тази изключителна, уникална жена/Нанев, Х., Прозрения, 2006,302с., Зеница към Вселената, 2007,308., Прорицания, Свръхфеноменът Слава Севрюкова, 2011, 338с./ са богати на автентичната ѝ реч по време на сеансите, които се провеждат най-често в дома ѝ пред почти постоянната група от приятели, които са записали въпросите си и трепетно очакват отговорите. Традиционно не се стига до питанията, защото за нея е лесно да разчете мислите им и вкупом започват пътешествията им в различните точки на Вселената-назад в хилядолетията с поставянето на началото на човешкия род или далеч напред, когато ще настъпят чувствителни промени не само със синята планета, но и ще се променят хората като физика, походка, черепна кухина или ще заговори за глобалното затопляне и промените в климата, храната, водата, начините на движение.
Книгите ще са потребни за нашите и световните историци, защото тя открехва истини за Първосътворението, за първите земляни, които са с височина от 15-20 см. и в еволюцията си те отстояват на ветровете на физиологическото оцеляване в толкова много процеси, за да се стигне до човека на новите времена. Ще се коригират личните страници на много от нас с откритията на святата българка за Първоучителите Светите братя Кирил и Методий. Тя споделя, че много по-духовен и важен е големият брат Методий, който през дългите мисии се грижи за малкия си емоционален и често пъти сърдит и гневлив братец. Други стават представите ни за нашите богомили, които са с мисията да облагородят своите съвременници с нови знания за религията, живота и ролята им за Реформацията и Просвещението в Европа. Тяхната гонитба от цар Борил, изгарянията, насилията над тези божии хора води до тежката ни карма, която още изкупуваме с поредната криза, от която не сме излизали. Митът за Патриарх Евтимий и ръката на палача, която се обезсилва, за ятагана, който не се спуска да обезглави водача на българите, ни отвежда към откровението, че в този светец живее прероденият апостол Павел. Той е изпратен, за да продължи делото си в средните векове на България чрез делото на теоретика и законодателя на „плетение словес“ на Търновската книжовна школа.
Нашите историци ще обогатят представата си за един по-различен Левски като организатор от висока класа, за Ботев като войвода на четата и отношенията му с другите, по-опитните в борбата четници, за цар Калоян, Боян Магесника. В световната история тя надниква при двете мрачни фигури на 20-ти век – в Хитлер е прероденият Нерон и за новото семейство на преродения Сталин в нашето съвремие. Нови са фактите, които допълват твърде скромното, което знаят учените за Александър Македонски, Фьодор Шаляпин, Шекспир, Леонардо с Мона Лиза и титанизма на Микеланджело. Засилено е любопитството ни за бъдещето на тази наука на мъдростта, когато в близкото бъдеще хората ще придобият дарбата да чуват разказите на камъните, които ще ни открият нови и непознати страници. Нашите следовници ще имат и ще учат друга, различна история, която ще е много по-близка до истината за човека и обществото, за личността и цивилизацията.
Разширяване на съзнанието ни се постига с откровенията ѝ за Света и Разума. Често пъти в идеалистичните и дуалистичните ни познания се стига до идеализацията на душата за сметка на разума и тялото, както е в „Метафизически сонет“ на Атанас Далчев. Сериозна е ревизията на владетелката на психотронните знания, които получава директно от Космическия Разум, от „Акашови хроники”, където са записани най-древните знания според индийците, от седемте висши същества, от космическите информационни канали. За Севрюкова „Светът и Разумът са изначални.“ Първо е Сътворението, а после е еволюцията, развитието. Великият процес на Сътворението е извършено със замах от Разумната сила. Животът на земята е рожба на Световния разум. Тази вселенска енергия на Разума е горивото, тестото, глината, за да се родят различните видове. Така стигаме до другото философско противоречие за материята и душата. Материята за нея – одухотворена или не – е носителка на информация, като всяка нейна съставка до последния атом не е само механика, а притежава „творческа природа.“ С тази нова страна светът около нас става творчески, познаваем, „говорещ“ и такъв ще бъде е скоро за много духовно зрящи хора на земята.
Другата голяма тема е за Духа и Душата. Душата е изградена от интелект и знание, тя е траен носител на Разум. За нея двете високи субстанции са „енергийни полета, изградени от силно разградена и рехава материя”/Нанев, Х., Прорицания,с.136/. Свръхфеноменът вижда Духа като най-древното гориво на сапиенса. Феноменалната жена от Нова Загора ни съветва да не разглеждаме Духа и Материята като различни съставки, защото те са полюси на едно и също космическо вещество.
Нека да погледнем „синята планета”, майката Земя през постиженията на психотрониката. Земята е разумна и хората сме част от нея. Земята е Разум, т.е. хармония, живот, богатство, памет. Космосът е пронизан, разсечен от информационни канали, а тяхното единство и съвкупност оформя единната вътрешна комуникационна система на Разумния Всемир. Всички тези размисли са сериозна база за обобщения за ролята и мястото на Разума във Вселената, Земята, в Сътворението, т.е. за живота на хората върху земната твърд. Бъдещето на нашата планета е на сериозни промени напред във времето.
Добре е да прехвърлим мост към посоките на развитие на България и славянството. Позитивни са прогнозите, защото след опитите за откъсване на големи парчета земи от Родината ни в полза на южната ни съседка с мюсюлманска религия по „безкръвен“ начин в угода на САЩ и европейските чиновници, то народът ще поеме кормилото в своите ръце. Тогава ще бъдат излъчени други и истински народни синове, които ще възстановят решително истината. Всички сегашни политици от последните 27 години ще бъдат осъдени и заслужено наказани за злоупотребите им през годините. С жена премиер и силно правителство ще започне бързото израстване на България до водещата духовна сила на Европа. Ние ще дадем на Европа и света новите духовни водачи-философи, учени, мислители, които ще защитават истинските хуманни добродетели – мъдростта, светлината, любовта и доброто. Тя мъдро вещае:”Не бойте се, България никога няма да се изгуби от света, за разлика от други държави“ и още „При нас бързо се расте, за разлика от другите народи.“ От всеки от нас се изисква най-трудното и достойното поведение:”да отстояваме себе си”/Нанев, Х., Прорицания, с.189/. Славянството ще бъде новата духовна сила в Европа, тя ще определя приоритетите в търсенето на новите пътеки към Вселената чрез самоусъвършенстването и упоритата работа на всеки от нас върху личните си енергийни полета.
Историята на света е процес, който има своята висша логика на развитие, усъвършенстване и редуване. След „белия арийски кон“ на Хитлер дойде ред на „червения“ на Русия, сега сме във времето на „сивия“ на „арабска държава”, но идва сериозното нахлуване към „жълтия”, когато Китай ще внесе старите и класически ценности в света – скромност и уважение, труд и упоритост, дисциплина и преклонение пред творческото начало.
В този алтернативен ред, различен от този на англо-саксонския на Запада и Новия свят, България ще израсне в могъщ духовен център на науката, изкуството, иновациите, но не и в индустрията, няма да сме със Силициева долина за технологични открития. Карма, която наследяваме, продължаваме и предаваме на идващите след нас, но горди, че имаме за предтечи свръхфеномени като Слава Севрюкова, баба Ванга, преподобна Стойна, Вера Кочовска и толкова много други духовно зрящи хора на България.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево