Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - книги :: ДОБРУДЖА В ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО"

Красимира Коева и Евелина Хаджиева

ДОБРУДЖА В ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО

Сборникът "Добруджа в изобразителното изкуство" е издаден с конкурс на Национален фонд Култура. Включени са статии от проведената през месец октомври 2006 година в Художествената галерия Добрич научна конференция.
Това е първи опит за теоретично изследване и съхраняване на художествената памет на добруджанското културно наследство. В изданието са поместени статии на учени от Института за изкуствознание, професори от висши учебни заведения, музейни работници от галериите в Русе, Силистра, Балчик, Каварна, докторанти от НБУ и НХА, краеведи от региона. Съставители са Красимира Коева и Евелина Ханджиева. В редакционната колегия са: доц. д-р Красимира Коева – главен редактор, ст.н.с.ІІст. д-р Николай Бошев,  ст.н.с.ІІст. д-р Милена Георгиева, проф. д-р Свилен Стефанов.

Издание на Художествена галерия – Добрич

Цена: 15 лв.

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево