Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

 

Здравей, читателю!

 

Този свят прониква в тялото и се отцежда – я в проклятие, я възхваляван.

Защо е тази война на човешките същества? Нима раждането и смъртта не са достатъчно убийствени? Нима хладнокръвието необходимо, за да поддържаш живота, не е достатъчен героизъм, че все трябва да се мразим и убиваме един друг?

Това не е за теб, ЧИТАТЕЛЮ!

Погледнете се, ПОЛИТИЦИ! Охранявани сте отвсякъде, разполагате със средства, които не са ваши, крещите срещу всичко, за което не сте дали и стотинка, и все с усти отворени. „Мълчанието е злато“ – казва философът. Но дебелите души могат ли да го усетят? Те могат ли да видят по-далеч от портфейла си? Защо с поведението си, уважаеми господа, показвате, че не можете да гледате по-далеч от носовете си? Тъжно, тъжно! Тъжна е България с вас! Вие, освен да озверявате и да трупате пари, едва ли можете друго.

А имах намерение да представям списанието… Да, разбира се, то не е за вас. Какво ви интересува едно литературно списание, което повече от двайсет години шества из България и чужбина и не е окрало нито един пенсионер, не е подменило нито една магистрала с псевдолитература и не е отнело очакванията на своите читатели.

Извинявай, Читателю, че те занимавам с политиците! Но ако те бяха малко по-талантливи, и нашето списание щеше да стигне до тях! И щяха да ударят по едно вино в Хана, а не да си ядат безплатните кюфтета в парламента!

Но да спрем дотук с гневните думи и да се вмъкнем между страниците на списанието, за да срещнем някои любими автори или да се запознаем с нови.

Приятно четене!

Сашо Серафимов

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево