Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!



Ти знаеш, че в нашия хан идат всякакви хора от близки и далечни страни, от близки и далечни морета. Постоят известно време, позапознаят се с теб и си хващат пътя. Ако са били приказките им хубави, ще ги срещнеш и на друго място, ще ги заговориш, ще се поучиш от тях, ако не са ти харесали, ще ги подминеш. „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“, както се казва един чудесен български филм.
Днес наши гости са наследници и съвременници на Шандор Петьофи, Мор Йокаи, Жигмонд Мориц, Дежьо Костолани, Ендре Ади, Атила Йожеф, Ласло Немет.
С любезното съдействие на Унгарския културен институт и Община град Добрич, ти ще срещнеш фрагменти от литературния свят на Унгария, ще усетиш какво шепне унгарската пуста и какво ѝ нашепва унгарският дух.
Кой в кое време живее, в коя географска ширина, не е важно. Единственото важно е колко карата е талантът и колко човечества ще го четат, защото всяка хубава книга е столица! А провинции и провинциалисти, дал Бог, по света!
— Добре сте дошли, гости! – рече Ханджията и разтвори широко портите.


Сашо СЕРАФИМОВ

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево