Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

 

ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!


Животът си започва със сутрешното кафе, със сутрешните телевизионни „Добри утра“, с договаряния на политиците и сутрешните бомбардировки, със следобедните разговори и катастрофи, сватби, раждания и смърти. Животът си тече с покупките от втора ръка и с разговора на политиците от втора ръка, с нашето разбиране за света от втора ръка и с целия световен пазар от втора ръка, който идва до нас.
Но си мисля, че само от истинските текстове, които са се родили от дарбата, можем да се доближим до живота от първа ръка. Дали ще бъдат в ноти, в материал или в думи – няма значение. Важното е нашето четене да е с доверие, да вярваме и да мечтаем.
В навечерието на Коледа, в навечерието на свършващата година, когато сме се надвесили над себе си, за да се одобрим и да си повярваме, да се уверим, че от нас зависи движението на света, трябва да заложим на живота от първа ръка, на личната си карта. Единствено тя е печеливша.
На всички вас, които четяхте нашето списание през цялата година:
Щастлива и успешна Нова година!


Сашо СЕРАФИМОВ

 

 

 

 

 

На корицата - Никола Богданов, „Дионис“ – малка пластика, мрамор, месинг

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево