Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

 

 Здравей, читателю!


Ей я Коледа. На хълма застанал виждам Дядото, подкарал шейната с елените. И носи подаръците. И аз съм с шейна и ръкавици там, на хълма. Мокър и димя. Щастлив и замаян от шейните, които се спускат край мен. В моето време Дядо Мраз също беше с червена шуба. После, в другото мое време, той стана Дядо Коледа и родителите ми преминаха на пуйка в менюто за празничната нощ. В сегашното ми време снегът току-що е спрял, звездите сияят в небето и пак се връща оная картичка с препускащите елени. Какво пише на нея – на кирилица или на латиница, вече не чета. Защото знам, че с близките си ще посрещна още една нова година, която е може би само миг във всемира, но за мен е нова надежда. Краткият ни, безкрайно дълъг живот, ме е научил, че всеки си върви по пътя с различна песен, която има един и същ превод в душата. Да бъде мир!
Да бъде мир за всички, които са посегнали към книгата и са разбрали, че животът е един за всеки – уникален и неповторим. Това разбрах и аз от гълъба, който влетя през прозореца на тавана ми, да дири помощ от мен, човека, подгонен от пробягващата по покрива мустаката Съдба. Честита Коледа! И благосклонна съдба на всички!

 

Сашо Серафимов

 

 

 

 

На корицата: Дона Стоянова – „Храм“, колаж

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево