Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

 

ЗДРАВЕЙ ЧИТАТЕЛЮ!

 

 

Сашо Серафимов

 

Здравей, приятелю на думите!

Но не на тези думи, с които политици и всякакви други приказливци се опитват да ни разкажат живота, да ни разкрасят дните със „сладки и медени”, а на онези прости човешки думи, които идат от страната на доброто, преминават през духа и се превръщат в малки бисерчета като роса, с които светът ни изглежда по-друг, по-нов, по-красив, по-мъдър. Светът изглежда по-човечен!

Та и ние в нашето списание искаме да те нахраним тъкмо с такива думи. Искаме да ти кажем, че слънцето грее еднакво за всички, че дъждът е красива бъбрива приказка, че твоят път в живота е най-великата мисия и, че „Земята може да не е най-доброто място във Вселената”, но за сега по-добро не е открито.

Заповядай, влез в хана, разпрегни душата си, сподели неуловимото, чуй болката си в стиховете и в разказите. Тук има място за всички.

Ще се разшета нашата литературна Сарандовица из страниците, ще ти приготви топла храна, ще те нагости, ще напои жадната ти душа и ще ти каже няколко добри думи за из път. Защото човек с човек се срещат и душа с душа могат да се докоснат и заедно да си поделят невидимото в този иначе доста пообъркан свят...
Нашият хан няма точно място и няма да го намериш на картата. Но потърсиш ли го, бъди сигурен, че той ще отвори вратите си за теб, а стопанката ще ти рече:

- Добра стига, пътниче!

 

 

 

 

 

Корица: Илия Вълчев,

снимка: Коста Костов

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево