Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Антимовски хан - издание за животопис и култура"

ЗДРАВЕЙ, ЧИТАТЕЛЮ!Трудно ми е да ти обясня какво представлява кризата, но не е нещо добро. Обикновено човекът в криза е неприятен за околните – той става раздразнителен, неадекватен, неуправляем, с ниско самочувствие, с висок тембър... С  една дума - опак човек. Та това сме и ние в момента - опаки хора. Едни мизерстват зад прозорците в студа, търсейки като врабците къшей хляб. Други бранят държавата от по-корумпираните политически врагове. Трети си кютат някъде из Европа. Четвърти чакат пари от синовете и дъщерите си, които заработват в чужбина. Пети работят на парче, сякаш че животът ни е на парче и всеки ден се редим на опашки да си поискаме още едно по-голямо парче живот. Да, това може да се изпее с китара и да стане песен, но може и като найлонова торбичка да се пилее из улиците, подгонена от вятърничавия вятър. А пък ние правим списание. Искаме да нахраним врабците, да им постоплим зимата навън и в душите, да им звъннем със струната, да им открехнем малко светлина зад пердето на загадките и самите да се почувстваме полезни от престоя си на земята.
Затова те моля, читатателю, влез в света на списанието, порадвай му се, пък ако щеш му се поскарай... Но, понеже светът на Антимовския хан винаги е бил различен от действителния, затова  и ти може би  ще се почувстваш по-различно.Сашо СЕРАФИМОВ

 

 

 

"La glace de marquis divine" - линогравюра от Станислав Филипов

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево