Антимовски хан - издание за животопис и култура.

Антимовски хан е издание за животопис и култура на Сдружението на писателите в Добрич. Понастоящем излиза като списание, наследник на едноимения вестник с 10-годишна история. Събира поезия, проза, есеистика, интервюта, краезнание, други форми на литература, както и отзиви от всички сфери на изкуството и културата на творци от Добрич, Добруджа, страната и чужбина. С него живее духът на Йордан Йовков. Може да откриете още нови преводи, първи стъпки на млади автори, препоръчани книги на местни автори, обяви за конкурси, събития и др.. Антимовски хан - Конкурси"

КонкурсиКонкурси

Шесто издание на Националния литературен конкурс „Георги Давидов“

ЦЕЛ:

Стимулиране творческите изяви на млади поети, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

1. Националният литературен конкурс „Георги Давидов“ се обявява от Община Шабла, с решение на Общински съвет № VII.I, 2.1; № VII.1.2,2; № VII.I, 2, 3 от 27.08.2004 г., изм. с решение № 452 от 29.01.2014 г.
2. Конкурсът се провежда на три години, като първият е през 2005 година, по повод 50-годишнината от рождението на Георги Давидов.
3. Националният литературен конкурс „Георги Давидов“ се организира и провежда от Община Шабла.
4. Конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на Община Шабла
/ кмет или заместник кмет по културата /.
5. Наградният фонд в конкурса на името на Георги Давидов се осигурява от Община Шабла. Наградата включва: малка пластика „Пегас”, специално изработен диплом
/грамота/ и парична премия /2000 лв/.

РЕГЛАМЕНТ:

•    В конкурса могат да участват всички млади поети, на възраст до 40 години, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.
•    Всеки участник в конкурса може да представи до 5 стихотворения, цикъл от стихове или подготвен за книга ръкопис по посочената тематика.
•    Конкурсът е явен. Текстовете, придружени от следната информация: име, адрес и телефон, да се изпращат с препоръчана кореспонденция на адрес: гр. Шабла – 9680,
ул. „Равно поле“ № 35, Общинска администрация, за Националния литературен конкурс „Георги Давидов“, e-mail: obshtina@ob-shabla.org, culture@ob-shabla.org

Краен срок за изпращане на творбите, придружени от изискваната информация за авторите им: 20 юни 2020 година.

 

******

 

С подкрепата на:

  • Община Добрич
  • Община Добричка
  • Община Каварна
  • Община Шабла
  • Община Балчик
  • Община Тошево